graffiti graffitigallerietgraffitigalleriet.dk v/ Jeppe Westrup  
Vesterbrogade 171, DK-1800 Frederiksberg C
Copenhagen - Denmark

+45 2618 1227   info@graffitigalleriet.dk


Graffiti World bogrelease

Udstilling med Bates, Great, Sketch, Shame, TheisOne, CMP og Nicholas Ganz (Keinom)

I de sidste 35 år har graffiti været en fremtrædende del af det urbane landskab – billedsproget har fundet vej ind i mainstream kultur, musikvideoer og reklamer. Men graffiti er stadig en undergrundskultur, og den findes over hele verden.

I bogen ”Graffiti World” præsenterer Nicholas Ganz læseren for mere end 180 graffitimalere fra fem kontinenter. Bogen har været undervejs i flere år og Nicholas Ganz har rejst verden rundt for at få alle interviews hjem.

Bogen er en grundig dokumentation af graffiti og den første bog, der der dækker så mange lande og graffitimalere siden Spraycan Art i 1987.

Tristan Manco, der er AD'er på Tijuana Design i Bristol og forfatter til Stencil Graffiti og Street Logos, har hjulpet med bogen.


Fredag d. 18. februar fra kl. 16 inviterer Graffitigalleriet.dk og Byfornyelse til release på Graffiti World i galleriet på Vesterbrogade 171.

Nicholas Ganz signerer sin nye bog kl. 17-18, og derudover vil der være fernisering på en udstilling, hvor nogle af de danske graffitimalere, der er med i Graffiti World, udstiller: Bates, Great, Sketch, Shame, TheisOne og CMP.

Udstillingen varer til lørdag den 5. marts 2005. 
 
Pressekontakter


Medarrangører

Nis Boye Møller Rasmussen

Byfornyelse

Per Burell
Territory Manager Scandinavia, Thames & Hudson


De udstillede kunstnere

Nicholas Ganz (Keinom)
Forfatteren til Graffiti World, Nicholas Ganz, maler graffiti under navnet Keinom. Men han har også arbejdet meget med stencils og spray på mange forskellige medier: LP'er, bøger, flasker osv.
Ud over graffiti arbejder han med fotos, illustrationer, logodesigns og skriver digte. For tiden arbejder han på en bog om kvindelige graffitimalere.
 
Keinom spray på LP

Great & Bates
Bates er en af Danmarks mest berømte graffitimalere, og har udstillet og rejst over hele verden. Han og Great maler nogle af de mest stilrene graffitipieces i Danmark og man kan nemt se ekspertisen, der kommer efter at have malet i snart 20 år.


Bates canvas


Shame & Sketch
Shame og Sketch begyndte begge at male i starten af firserne, Sketch malede med crew'et Whap Gang og Shame med Trific 2, der bl.a. stod bag det klassiske piece Little Mermaid.
De var begge med i Henry Chalfants fotobog ”Spraycan Art”, der var med til at sprede graffiti til hele verden.
20 år efter har de stadig en klar old school stil, Sketch forklarer: ”Jeg maler kun med malere fra den gamle skole, for mig er graffiti en old school ting. Jeg laver de samme ting nu, som jeg gjorde i firserne.”


Sketch og Sabe piece på Christiania


TheisOne
Theis begyndte at male graffiti i 1989 og har især fokuseret på at male figurer. Hans stil er ofte meget tegneserieinspireret og ganske populær – han laver mange lovlige jobs for butikker der skal have en graffitifacade.


TheisOne piece på roskildefestivalen 2004


CMP
CMP startede med at male graffiti i 1984, og som de fleste andre graffitimalere tegnede han bogstaver. Senere begyndte han at fokusere mere på det illustrative, han maler ofte togstationer, gade- og natteliv. Han har en helt unik stil, der er blevet kopieret af graffitimalere over hele Europa.
Han har rejst og udstillet over hele verden og i 1989 begyndte han at udgive Danmarks første graffitiblad Fantazie sammen med Spin05.


CMP skitseToppen!